Slow Social – a lassú rendszer

A piacon egyre több és specifikusabb tervezőt találsz. A tervezőket az-az igény hívja elő, hogy szükségünk van szabályokra, útmutatásra, feladatlistára. Olyan segédeszközökre, ahol a nehéz feladatokat csak „végre kell hajtani”, amit „ki lehet pipálni”.

„Életünk természetes részei a szokások, a rendszerek, a rítusok, rituálék.” 

A szokásokat a legegyszerűbb megértenünk, viszont a rendszerektől félünk, mert azt hisszük ezek egymás ellentétei. Sőt sokszor éltem meg azt, hogy amikor rendszerben gondolkodásra vezetnék át valakit, ellenáll, mert drasztikus változásként éli meg, a kényelmes jelenlegi működésétől teljesen ellentétes dolognak képzeli el. A változás azonban szükséges akkor, ha az ahol éppen vagyunk nem kielégítő. Értsd úgy, hogy nem hozza a számokat, kimerít, utálod és szorongást hoz. Sokan tapasztalják ezt, amikor a közösségi média menedzselésről beszélgetünk.

A megoldás a LASSÚ rendszer

Akár észreveszed, akár nem, az életed minden területén megvannak azok a szabályok, rendszerek amiket követsz. Sajnos ezek 99% a gyorsaságra épül. Abban a tévhitben, hogy ami gyorsabb az törvényszerűen jobb, eredményesebb és sikeresebb.

A slow pejoratív szó lett, ami azt jelenti: valaki valamit nem ért rögtön, lomha, lusta, unalmas, nem tanul könnyen.

Az a gondolat, hogy a közösségi médiában ritkábban, kevesebbet posztolj; hogy változtass a tömegek által követett módszereken – hogy teljesen transzparensen, önazonos és ne a trendek diktálta tartalmat állíts elő – a legtöbb ember számára olyan, mintha azt kérném ugorjon le egy Skót-felföldön található szikláról, aminek az alját ködpára borítja.

Ez az elképzelés pedig olyan bénítóan hat, hogy meg sem próbálja az adott személy a feladatot. Aki nem próbálkozik, az meg bizony nem fog elmozdulni onnan ahol jelenleg van.

A Slow Social szemlélet

A szemlélet alapja a nemzetközi 1986-ban indult Slow mozgalom által is vallott, annál azonban sokkal régebbi slow szemléletre épül. Erről hamarosan bővebben a SLOW címke alatt olvashatsz. Most röviden csak annyit szeretnék megemlíteni, hogy a szemlélet szerint, elvetjük a lassú klasszikus pejoratív jelentését és helyette azt mondjuk:

A lassú: nyugodt, érzékeny, körültekintő, csendes, intuitív, nem kapkodó, türelmes, megfontolt, minőségelvű.

Hogyan segít átültetni az üzleti életbe ezt a szemlélet a Slow Social rendszer?

A rendszert ez a szemlélet hatja át és további négy szellemiségi jellemző, ha úgy tetszik a „négy elem” ereje segít megérteni és átültetni ezt a szemlélet az üzleti életbe.

Négy gyakorlati alappillér segíti a gyakorlati megvalósítást. Ezekről bővebben a megfelelő kategóriák alatt találsz információt.

Az elmélyítést további négy módon erősítheted meg.

Ezekről bővebb információt később  találsz majd a weboldalon.

  • Slow Social 4 napos elvonulás – 2021. október
  • Slow Social – online tanfolyam – 2022. január
  • Slow Social – egyéni konzultációk – folyamatosan
  • Slow Social – workshop – 2021.07.04. / 2021. ősz
Scroll to Top