A pénzügyi lassúság és tudatosság művészete

2023. november 8., 18:00-21:00

Fedezd fel a pénzügyi tudatosság útjait, tanulj meg értékorientáltan gondolkodni a pénzügyeidben, és alakíts ki egy fenntartható, jövőképes pénzügyi tervet!

Program:

 1. Pénzügyi pszichológia – A múlt és a jelen: hozott és fenntartott minták.
 2. Pénzügyi hétköznapok – Mi gyorsítja és mi lassítja a pénz áramlását? Hogyan találd meg a megfelelő egyensúlyt?
 3. A jövőre összpontosítás – Készíts 3-6 hónapos tervet a pénzügyi életmódod megreformálására.

Miért érdemes részt venned?

 • Személyes beszélgetés: A workshop díjába beletartozik egy 45 perces 1:1 beszélgetés, ahol mélyebben kitérünk saját pénzügyi helyzetedre.
 • Anyagok: A résztvevők PDF formátumban megkapják a prezentációt, munkafüzetet és a workshop felvételét.
 • Interaktív felépítés: Kérdések és válaszok blokkal, valamint 10 perces kérdezz-felek szekciókkal.
 • Díj: 25 000 Ft

Benned is felmerülhetnek ezek a kérdések:

 1. Milyen előképzettség szükséges a workshopon való részvételhez? – Nincs szükség előzetes tudásra, a workshop mindenki számára nyitott.
 2. Milyen formában kapom meg a workshop anyagait? – Elektronikus formában, e-mailen keresztül.
 3. Mikor kapom meg az 1:1 beszélgetés időpontját? – A workshop után egy héten belül felveszem veled a kapcsolatot és egyeztetjük az időpontot. Az 1:1 beszélgetés 2023.december 15-ig tudod igénybe venni. 
 4. Milyen platformon kerül megrendezésre a workshop? – Zoom. A részleteket a jelentkezés után küldöm.
 5. Hogyan tudok jelentkezni és fizetni? – Kattints az „Jelentkezem” gombra, amely átirányít a fizetési oldalra, amely egyben a jelentkezési űrlap is.

Rólam és a pénzügyekről

Miért vagyok hiteles pénzügyekről beszélni? Mi az én pénzügyi történelmem, sémáim, hogyan kapcsolódok a pénzhez?

Világ életemben „szerettem a pénzt”. Na nem olyan Dagobert bácsis módon, hanem mint eszközt. Édesanyám pénzügyi szakember és pénzügyileg tudatos. A kettő nem feltétlen jár kéz a kézben, ezért is tartom fontosnak megemlíteni. A szüleim vidéki gyerekek, akik maguk építették fel kemény munkával azt az anyagi, vagyoni biztonságot amiben él gyerekként, kamaszként élhettem. (Innen indulunk).

 

Szerencsés vagyok. A szerencse azonban önmagában nem az ahonnan jövünk, amit a szüleink biztosítanak nekünk és e tekintetben balszerencsénket sem okolhatjuk, ha nem így alakult. A szerencse az, ha van valaki, aki összeismertet bennünket a pénzzel, megtanít bennünket bánni venni. Mert ez nem olyan egyértelmű. Egyszer csak kint találjuk magunkat a világban és ott a pénz és annyit tudunk, hogy munkával lehet keresni, aztán egy csomó izére (tárgy, kaja, élmény) ellehet költeni. A pénzügyi tudatosság ennél mélyebb.

 

 • Kamaszként kezdtem pénzért dolgozni (otthon), és az első tanulságom a pénzzel az volt: hogy ha dolgozol, akkor mindig lesz.
 • A pénzügyi gyerekkoromban a zsebpénzem 2 dologra költöttem: kakaóscsiga és ajándék a szüleimnek. Érzelmi jutalmazás minta betöltve,  azóta is fut, frissítve. 
 • Hiába kaptam a legjobb alapot a pénzügyi stabilitás megteremtéséhez évekig fizetésről fizetésig éltem, sőt volt időszak, amikor 300 000 Ft mínuszban voltam egy hitelkártya miatt, amivel életem első MSC hajúútját finanszíroztam. Jelzem azóta voltam 2 másik ilyen hajóúton, amit már zsebből fizettem. Megtanultam a késleltetett fizetős jelentőségét!
 • A pénz, a jómód, a pénzügyi függetlenség külön-külön területe az életnek, amire nem készítenek fel mindket a szüleink, se az iskolák. Sokszor azért, mert ők maguk sem tanulták és mert annyira összetett terület, hogy nehéz eldönteni, hol kezdje az ember. 

Az évek során több barátom és mentoráltammal lyukadtunk ki a pénzügyi tudatosság témájánál. Mivel elkötelezetten a slow szemlélet hírnöke vagyok, 2021 óta fogalmazódik bennem a Slow Pénz Ügy témája.

 • Rájöttem, hogy elsődleges probléma, hogy az emberek nem mernek, úgy gondolják nem illik beszélni a pénzről.
 • Szégyellik bevallani a pénzügyi tudatosság hiányát vagy azt, hogy túlságosan fáj a pénzzel tudatosan foglalkozni, mert olyan, mintha teljesen a kontrollunkon kívül esne.

Tarts velem és ha úgy érzed semmit sem formál a gondolkodásmódon a 3 órás workshop visszafizetem a workshop díját neked 24 órán belül! 

Scroll to Top