• Az Integrál szakértői út programot kifejezetten az Integrál Akadémia IP3-as, végzősei számára találtam ki. 
 • A program 2024 februártól 2024 június végéig tart (6 hónap); teljesen online, heti 1 alkalommal 60-90 perc ZOOM. 
 • Ha nem tudsz részt venni ÉLŐben a beszélgetések visszanézhetőek .
 • A hónapban  2 alkalommal végzett integrál tanácsadóval beszélgetünk, az ő útjukat ismerjük meg; a 2 másik alkalommal a tanácsadói vállalkozás, marketing és egyéb témákban technikai és személyiség szintű témákról beszélgetünk, igény esetén gyakorlati szinte (weboldal építés, közösségi média jelenlét kiépítése). 

A programnak 2 célja van:

 1. Ismerd meg a már végzett tanácsadók útját. Sajátélményen keresztüli tanulás. 
 2. Beszélgessünk marketing, tanácsadói vállalkozás indítás és fenntartásról a spiráldinamika sárga szintjének kiépítése. 

Februárban meghívott Integrál tanácsadók, akik mesélnek a saját útjukról az Akadémia elvégzése után! Kérdezz tőlük!

Samodai Katalin – integrál önismereti tanácsadó, családállító 
Lévai Brúnó – Önismereti Mentor, Integrál Családállító

Segítő Vállalkozó a 4 kvadránsban

Belső Individuális („Én”)

 • Szakmai mélyülés: Itt a tanult pszichológiai elméleteket és technikákat veszem alapul, hogy folyamatosan fejleszthessük a szakmai készségeinket.
 • Személyes fejlődés: Önismereti gyakorlatok, mindfulness és egyéb módszerek segítenek abban, hogy tisztán kommunikáló terapeuták és segítők legyünk. Első sorban önmagunkkal szemben.

Belső Kollektív („Mi”)

 • Szakmai Közösség: Válj egy szakmailag elkötelezett közösség tagjává, ahol tapasztalatokat és ismereteket cserélhetünk, együttműködhetünk.
 • Üzleti szupervízió: Lehetőséget szeretnék teremteni a kollégákkal és mentorokkal történő együttműködésre és visszajelzésre.

Külső Individuális („Ez”)

 • Marketing és Branding: Ebben a szekcióban olyan praktikus tudást szeretnék átadni, mint például videó marketing, weboldalkészítés, és Facebook oldal készítés és szakmai anyagok készítése olyan eszközökkel, mint a CANVA. 
 • Kliensszerzés és kezelés: Megtanuljuk, hogyan szereljük fel és használjuk az online platformokat az ügyfélkör növelése érdekében, ha ez az irány tetszik.

Külső Kollektív („Ők”)

 • Etika és Jogi Ismeretek: Fontosnak tartom, hogy átfogó képet kapjunk a szakma etikai és jogi vonatkozásairól a vállalkozás felépítésének.
 • Piac és Trendek: Ebben a kvadránsba soroltam és szeretném bemutatni a legújabb piaci trendeket és azoknak a pszichológiai szakmára gyakorolt hatásait. Párbeszédet kezdeni arról, hogy kell-e, szabad-e és ha szeretnél, hogyan nyúlj a „trendi témákhoz” (pl.: trauma, gyász). 

Az Integrál Tanácsadók Programja egy olyan közösség, ahol együtt növekedhetünk, tanulhatunk, és fejleszthetjük üzleti és szakmai képességeinket az integrált pszichológia és a spiráldinamika sárga szintje mentén.

Spiráldinamika - sárga

A Spiráldinamika pszichológiai fejlődési modelljében a sárga szint egy magasabb szintű, integrált állapot, ahol az egyének és csoportok már képesek több perspektívát is egyszerre figyelembe venni, és képesek adaptálódni a változó körülményekhez. Ebben a szinten a rugalmasság, a rendszerszemlélet és a komplexitás iránti mélyebb megértés jelenik meg.

Hogyan valósul meg a sárga szint a programban?

 1. Rendszerszemléletű gondolkodás:

A programot úgy alakítom ki, hogy az integrál tanácsadói út komplexitását rendszerek szintjén lásd át, így tudj rá gondolni. A kliensekkel való egy-egy interakciót az Integrál Akadémia megtanítja, a program és én az ehhez szükséges vagy lehetséges w4, w5-ös szintű kereteket adjuk w6-os szellemiségben. 

 

 1. Több perspektívából való megközelítés:

A spiráldinamika sárga szintjének megfelelően lehetőséged nyílik több szempontból is megvizsgálni és értelmezni a különböző helyzeteket.

 1. Felelősség és önállóság:

A sárga szinten az egyének képesek magasabb szintű felelősséget vállalni saját magukért és a környezetükért. A programban  segíteni foglak ez az önálló projektfejlesztésben, az üzleti döntéshozatalban és a klienskapcsolatok menedzselésében is.

 

 1. Adaptáció és Rugalmasság:

A program során folyamatosan hangsúlyozom az adaptáció és a rugalmasság fontosságát. A sárga szinten az egyének és szervezetek képesek alkalmazkodni a változó körülményekhez anélkül, hogy elveszítenék stabilitásukat vagy értékeiket.

 

Személyiség és üzletfejlesztés

Az Integrál Tanácsadók Útja Programjának egyik kulcsfontosságú szegmense az önreflexió és az önismeret fejlesztése.

A vállalkozások sikere nem csak technikai tudás vagy üzleti érzék kérdése; a vállalkozó személyisége, önismerete és belső dinamikái is kritikus szerepet játszanak.

A közösségépítés és az online platformokon való aktív jelenlét még inkább kihívások elé állítja az önreflexió képességét. Nézzük meg, milyen kulcsfontosságú témákat járunk körbe a program keretein belül:

Mit jelent nekem a vállalkozás?

 • A vállalkozásod nem csupán egy módja az anyagi jólétnek; az is lehet a hivatásod, a szenvedélyed, vagy a változás eszköze.
 • Hogyan határozza meg a vállalkozás az önazonosságodat
 • Milyen értékeket, célokat és vágyakat tükröz a vállalkozásod?

Miért akarok közösséget építeni?

 • A közösségépítésnek sokféle motivációja lehet: társadalmi változás, üzleti siker, vagy személyes növekedés.
 • A közösségépítés során megjelennek a belső értékek és elképzelések; milyen az ideális közösség a szemünkben?
 • A közösségépítés kihívásai és jutalmai; mire számíthatsz, és mire vagy kész? Pl.: készen állsz 2 fővel is megtartani egy programot? 

Milyen énerővel rendelkezem ahhoz, hogy egy (online) közösséget vezessek?

 • A(z online) közösség vezetése speciális énerőt és személyes jellemzőket igényel.
 • Önértékelés és self-assessment: milyen erősségeid és gyengeségeid vannak ezen a területen?
 • Hogyan lehet ezeket az énerőket fejleszteni és alkalmazni a(z online) közösség menedzselésében?

Milyen karakterfixációim, sémáim jelenhetnek meg a vállalkozói énállapotomban és ezeket hogyan kezeljem?

 • Az önismeret egyik legfontosabb eleme a saját belső korlátok és fixációk felismerése.
 • Milyen pszichológiai minták és sémák jelennek meg a vállalkozói tevékenységek során?
 • Konkrét stratégiák és gyakorlatok arra, hogy ezeket a fixációkat hogyan lehet felismerni és kezelni.

A közösségen belüli interakciók és a szupervízió során ezeket a kérdéseket nem csupán elméleti szinten, hanem gyakorlati és élményszerű módon is megvizsgáljuk. Az integrált és spiráldinamika sárga szintje szerinti megközelítéssel ezeket a témákat nem csupán individuális, hanem kollektív, belső és külső szinteken is elemezzük. 

Az önreflektív képességek fejlesztése nem csupán a vállalkozásod sikerét segíti elő, hanem hozzájárul az élet minden területén való teljesítményhez és jóléthez. A programban az önismereti szegmens egy értékes és központi része az egésznek, és ezáltal egy kerekedő, holisztikus képet kínál a vállalkozói és személyes fejlődésről.

Integrál tanácsadók akiket segítettem vállalkozásuk során

Saját vállalkozásom megtervezése idején tudtam, hogy lesz online munka, de hogy ennyi?! Gina mindenben segített és a legjobb, hogy tanított is! Nem csak megoldotta helyettem a feladatokat. Így az együttműködésnek hála egyre magabiztosabban kezelem az online marketing eszközöket és a wordpresst. Megmutatta hogyan kommunikáljak a közönségem felé, és mi fán terem például egy kampány felépítése. Leginkább azért ajánlom a programot mert lerövidíted vele a tanulási folyamatokat, ezzel időt nyersz magadnak!

Czimmer Patrik - Integrál szemléletű coach. Egészségfejlesztési szakember.

Gina hihetetlenül inspiráló, nagyon jól tanít, türelmes és lelkesítő. Hatalmas tudásával segít kiigazodni a közösségi média világában, tudatosan márkát építeni. Erre aligha lettem volna képes nélküle. A programja nagyon jól átgondolt, jól strukturált, ami nekem nagy biztonságot és átláthatóságot ad. Eddig nem volt még olyan helyzet, hogy ha elakadtam, ne tudott volna azonnal egy kreatív ötlettel újra életre kelteni. Hálásan köszönöm!

Vidákovics Ágnes - Integrál Önismereti Tanácsadó és Asztrozófus

Személyes és szakmai kísérés - egyéni folyamat

” Hogyan élted meg az én „ajánlatom”?

Azt éltem meg, hogy egyéni támogatásban gondolkodsz, egyéni koncepció kialakításában, érted, hogy én hol tartok, és miben vagyok, és mi az, amit én nem értek.

Egy rendkívül elfogadó, megtartó légkörben, minden kritikai észrevétel nélkül folyamatosan kísérsz a folyamatban. Abszolút hozzám igazított feladatokkal látsz el. Hétről hétre megkaptam tőled a feladatcsomagot, azzal haladtam, amivel haladni tudtam, és te minden alkalommal arra reflektálsz, amivel haladni tudtam, és azt mutattad meg, hogy hol van ahhoz képest a következő lépés.

 

Mi a legfontosabb élmény számodra?

Ebben a folyamatban számomra egy nagyon fontos elem az is, hogy amikor a valódi elakadásomhoz érkeztünk, ami érezhetően személyiség szintű elakadás (tehát messze nem a technikai tudásomnak a hiánya okozta az elakadásomat), akkor ezt te jól felismerve nagyon jól kezelted, és elkezdtünk a személyiségem átdolgozásán, megdolgozásán, megformálásán dolgozni.

Ami azt is jelentette egyben, hogy több alkalmon keresztül elszakadtunk, messze-messze elszakadtunk az eredeti célomtól, hogy itt most egy terméket akarunk manifesztálni és piacra dobni. Átálltunk abba a szemléletbe, hogy nekünk most itt az a dolgunk, nekem most az a dolgom, hogy meghaladjam azt a nehézséget, ami pszichésen, lelki szinten elakadás számomra.

 

Ajánlanád másoknak, hogy velem dolgozzanak? Ha igen, kinek és miért?

Ha olyan támogatásra vágysz, ahol abszolút a saját tempódban, a saját egyéni igényeidhez igazodva kísér valaki az utadon, akkor feltétlenül ajánlom Ginának és a slow social media vállalkozásának a támogatását.

Teljesen más, mint amikor megvásárolsz egy olyan programcsomagot, ami tőled függetlenül valakinek az elképzelése mentén jött létre, és igyekszel vele hétről hétre megbirkózni és egyedül nem megy. Nálam is van laptopomon néhány ilyen megvásárolt programcsomag… és egyedül nem megy.

 

Úgyhogy arra biztatlak, ha úgy érzed, hogy eleged van a megvásárolt és kevésbé hasznos, vagy talán soha ki sem nyitott anyagokból, akkor inkább keress személyes támogatást! Gina erre maximálisan alkalmas, gyönyörű folyamaton fog végigvezetni téged is. Bízhatsz benne, s mellette bízhatsz magadban!”

 

Scroll to Top