Vissza – Slow Elvonulás

Square

4 napos slow elvonulás, Dobogókő Jurta – április 14-17.

Önismeret. Lassulás. Tudatosodás.

Az első Slow Elvonulás 20%-ban szól a Slow Social rendszeréről és 80%-van a slow életmód és szemlélet praktikus megélésének, életünkben való kiépítésének lehetőségéről. Olyan, mint egy demo program, amit átélve haza viheted magaddal és tapasztalatból, saját élményből építheted be az életedbe.

Vissza az Alapállapotba

A mindig bekapcsolt (always-on) állapot lemerít, kimerít, eltávolít a valóságtól és az érzéseinktől – akkor is, ha nem lógunk napi 4-5 órát a közösségi médiában. A Vissza elvonulás a lelkünk, elménk és szellemünk alapállapotba való visszaállítását célozza, ahol egy picit lekapcsolódhatunk, kikapcsolhatunk a szó átvitt és szó szoros értelmében.

Az alapállapotba hozás nem teljesen azonos a pihenéssel: mélyebb annál.

Az Elvonulás tematikája – Az 5 alappillér (a 12-ből)

Visszavenni az IDŐnket

Nem csak a közösségi médiától és a telefontól, de elsősorban az ÉNidőnket. A függőség ellentéte nem a józanság, vagy a szabadság – a függőség ellentéte a kapcsolat és a kapcsolódás. Aktív gyakorlatokon keresztül építjük fel a tudatos telefonhasználatot, megismerkedhetsz az Én és mobilom meditációval.

Zen-eating – az étkezés minősége alatt nem csak a “mit eszünkre”, de a hogyan eszünkre is kiterjed. Megéljük majd milyen mindful és zen módon étkezni, ezáltal lassítva az életünkben megszokott rohanást.

Az elvonulás ideje alatt a szükséges és elégséges elve alapján reggeli és ebéd vár rád, amit előre kiválasztott menürendszerben, egyedi igényeknek (mentes, vega, vegán) megfelelően alakítunk ki. Vacsorára is van lehetőség, de kérni foglak, hogy ha csak egészségügyi állapotod nem kívánja tarts velünk az időszakos böjtben, ahol 18:00 és 8:00 óra között nem eszünk.

Vissza az Egyszerűbe

Minél jobban átadjuk magunkat a komplexitásnak, minél inkább elfordulunk az egyszerű megoldásoktól és magától az egyszerűségtől, annál rosszabbra fordulnak a dolgok. Miközben egyre bonyolultabbá tesszük az életünk elfelejtjük megkeresni a szorongásunkból, szomorúságunkból való felengedés miértjét, hogyanját. A legegyszerűbb megoldást az elfogadást megbélyegezzük: gyengeségnek, motiváció hiánynak, kishitűségnek. Az elvonulás alatt megvizsgáljuk, hogyan találhatunk vissza az egyszerűbe azáltal, hogy megvizsgáljuk mitől akarunk megszabadulni és miért? Megismerjük, felismerjük, átéljük és megpróbáljuk feloldani a “túl sok” krízisét.

Vissza a Nincs semmi dolgomba – az unalom és a tudattalan jelenlét

A tudattalan jelenlét középpontjában a tér áll. Az a tér, ahol a dolgok születnek. A méh megtermékenyítés előtti tere. A térteremtés kifejezetten pozitív korrekciós hatást gyakorol a túlfeszített elmére. Megtanulunk teret teremteni és megélni a Te időd, a te tered, a tempód – érzését.

Vissza a Természethez >>> Miért jurta és miért Dobogókő?

Amikor az ember elkezd összekapcsolódni a természet ritmusával és tempójával, megfigyeli a benne élőket, másként fog visszatérni a mindennapi teendőihez. A természet mesterien tudja visszaállítani az egyensúlyt.

Az elvonulás helyszíne, a természet közelsége, a passzív és aktív megfigyelési gyakorlatok segítenek ismét otthon érezni magunkat a környezetünkben. Mindfulness gyakorlatokkal mélyítjük a kapcsolatot és a kapcsolódást a természethez.

Vissza a kapcsolódásba >>> Önmagunkhoz & Másokhoz

Az elvonulás alatt megosztó körökkel – olyan beszélgetés, ahol saját élményeinket, érzéseinket, gondolatainkat ítélkezéstől és véleményezéstől mentesen osztjuk meg egymással, valamint esti, mesélő körökkel ébresztjük fel ezeréves tündér-álmából. Ez a két gyakorlat segít kapcsolódni önmagunkhoz és az aktív figyelem, meghallgatás képességét is segíti.

Vissza önMAGohm-hoz

  • Nem lenne elvonulás az elvonulás belső munka nélkül. Így minden reggelt egy 15 perces vezetett hanganyag meghallgatásával kezdünk.
  • Az elvonulás napján megkapod a saját Önmegfigyelési naplód, ami élmény,- és alkotó naplóként kísér majd az utadon.
  • Az elvonulás előtt megkérlek, hogy végezd el a Myers-Briggs személyiségtípusok

 

Időpont: 2022.április 14. csütörtök 10:00 – 2022. április 17. vasárnap 16:00

Ár:  16 000 Ft/nap (64 000 Ft – nincs áfa)

Amely tartalmazza a szállást és fűtést, saját hálózsákkal, félpanziós ellátást – lásd a menüt itt -, a programokat) Amit nem tartalmaz: vacsorát, ide és hazajutást és ha szeretnél extra ágyneműt kérni. Kérlek ezeket jelezd és elküldöm neked ezeknek az árát.

Az árat egy összegben vagy 2 összegben (március 31-ig 50% és a indulás előtt április 10-ig a következő 50%) fizetheted ki. Van rá lehetőség, hogy Elkötelezett lassító kedvezményt kérj,  20 000 Ft kedvezményt jelent. Ha az ár magas számodra, azonban minden atomoddal szeretnél részt venni, kérlek írj nekem ezzel kapcsolatban a fezler.georgina (kukac) gmail.com email címre.

Helyszín: Dobogókő Jurta Sátor

Elvonuláson résztvevők száma: 4 fő + Gina

Mit hozz magaddal:

  • Párna és hálózsák / amennyiben ezekkel nem rendelkezel jelezd nekem és intézünk neked
  • Szükséges tisztálkodószerek
  • Olyan, könyv ami kikapcsol, amit régóta tervezel olvasni, vagy újraolvasni
  • Telefon és töltő – kérlek laptopot ne hozz az elvonulásra (tablet jöhet)
  • Gyógyszerek, vitaminok

Aludni éjszaka és alkotni a nap folyamán egy légtérben a jurtában fogunk. A jurta közelében kő-építményben található a mosdó, wc – így a nomád életmód még komfortos élményét élvezhetjük. A programra csak teljes időre lehet jelentkezni.

Kinek javaslom a részvételt?

A legtöbbet azok az online, közösségi média terében jelenlévő vállalkozó nők tudják a legtöbbet kivenni, akik az útkeresés szakaszában vagy az útvesztés élményével vannak a hétköznapjainkban. Jellemzően 25-45 év között.

  • Útkeresés: Merre menjek?
  • Útvesztés: Ez volt az utam, de most nem vagyok benne biztos? Biztosan jó úton vagyok? Abszolút nem látom az utam.

Természetesen minden lassulni vágyó modern nő számára nyitott a lehetőség, hogy mélyebb szinten elmerüljön önmagában és visszatérjen a természetes ritmusához.

Jelentkezés

A jelentkezési lap kitöltésével és a teljes vagy első részlet befizetésével március 31-ig.

JELENTKEZÉSI LAPhoz kattints ide!