Januári hónapértékelés

Januárban 6 posztot tettem közzé, voltam Szőllősi Kata meghívott vendége és a januári hónapzárót Lillával (www.kakaonagykovet.hu) mindkettő szuper élmény.

Az új tematika megszületése

Az inspiráció gyűjtős napjaimon, mint minden félévben most is a saját posztjaim átnézésvel kezdtem és arra jutottam, hogy szeretném leváltani a szavazós designt. Bár kedveltem és jó eléréseket hozott, valahogy az utóbbi időben kicsit megerőszakoltam 1-1 témát. Így elindultam annak keresésére, hogy mi legyen helyette. Így futottam bele pár tévhitet boncolgató posztba és megtetszett a koncepció. Kerestem Canvában hozzá egy sablont, kicsit a saját ízvilágomra szabtam és már meg is volt a csere. Amit tudtam, hogy szeretnék megtartani az a

  • slow lapozós poszt – havonta 1
  • a saját fényképek, élmények megosztása
  • éppen olvasott könyvekből releváns idézetek megosztása
  • provokatív kék posztok – havonta 1

Ami még biztos, hogy ebben az évben lassabb fokozatra kapcsolatok és a heti 3 poszt helyett 2, sőt akár 1 posztra váltok. Ennek prózai oka, hogy akad másik márkám/munkám amivel idén többet szeretnék foglalkozni és a nagyobb tervek, nagyobb robbanást ebben a márkában 2023-ra tervezem. Az ide év a lassú, de stabil fejlődés, így amikor statisztikát nézegettem cseppet sem bánom, hogy 8 új követőm érkezett. Talán most kerek szemekkel nézel, hiszen hónap közben több is volt – de az értékes, a hónap végén is a profilon tartott új emberek száma 8. Ez a léptékű növekedés az, ami számomra normális, élhető, követhető és elégedetté tesz.

A követők karbantartásáról hamarosan írok bővebben, addig is látogasd meg a #Kontroll highlightot az Instagram profilomon.

Tervezés

Január 3, hetében megterveztem a februári posztokat, ami most megint csak nagy megnyugvással tölt el, mert február rövid és egy rövid Írországi kiruccanás miatt jobb érzés hátradőlni és tudni, hogy a posztjaim ütemezve vannak.

A tervezésben mindig az adott fontos témákkal, engem mozgató és a slow social rendszerre adott évszakban jellemző témát veszem előre. Ha az inspiráció keresés közben találok olyan designt vagy témát, ami nagyon megihlet, akkor természetesen azt is beveszem a mixbe. Ilyen lesz például a Slow Coaching bővebb kifejtése egy edukációs poszton keresztül.

Az inspirációs poszt:

https://www.instagram.com/p/CS7XntBAwLB/

Segítségkérés

Dóri a megvalósítársam 2022-ben

 

A tavaly évvége ismét ráébresztett arra, hogy sokat akar a szarka és nem bírja a farka. Így már tavaly évvégén elkezdtem Dórival dolgozni, aki Virtuális asszisztensként segít az egyszerűbb, de több időt igénylő feladatokat – mint például a posztok átmentése blog formátumban és 2022-ben Az Olvasó Klub és a Közösen lassítunk Facebook csoportok adminjaként segít majd.

Nyugodtan nevezhetjük “nem véletlen véletlennek”, hogy egy másik segítőm is Dóri, akivel egymás Megvalósító társai lettünk. Iza  Yearpreneur ajándék webinárján volt rá lehetőség, hogy megvalósí társat találjunk magunknak és Dórival így találtunk egymásra.

Tanulás / Fejlődés

A reggeli rutinom része, hogy miután 5:00 órakor felébredtem 1 órát olvasok. Most napi 10 oldalas olvasással fejeztem be 2 könyvet, valamint decemberről még maradt kettő, amit január 7-én fejeztem be. A Lényeglátás “csupán” annyira volt rám hatással, hogy a szakmai és magánéletem is a téma köré építettem fel egész 2022-re.

December és januári olvasott könyveim

Lassítás

Januárban minden Instagramon töltött perc erős nyomást és késztetést gyakorolt rám, hogy többet posztoljak. Beléptem a Go to marketing csoportba, amivel januárban még csak kerek 30 percet tudtam foglalkozni, így azt érzem a következő havi lassításom nyereménye lesz az, hogy lesz időm, energiám és figyelem erre is.

A januári lassításom abban jelent meg, hogy tavalyhoz képest kevesebb posztoltam. A Slow Social rendszerében tartottam magam és egyszer sem léptem ki a keretből. Odafigyeltem, hogy legyen inspirációm, töltődésem mind szakmailag (könyvek), mind a magánéletemben (játék, sorozat, masszázs). Tervezés tekintetében az egész hónapra húztam ki az évtervezést (erről olvass az Így terveztem meg a 2022-es évemet slow módon blogbejegyzésben). Ami nekem idén olyan fontos lesz, mint Micimackónak a csupor méz az az érzelmeimmel való munka. Igen a közösségi médiában, a vállalkozásaimban is.

Köszönöm, hogy elolvastad az értékelésem. Ha van kedved készítsd el te is a tiéd és oszd meg velünk a linket vagy a konkrét írást a Közösen lassítunk csoportban!

Február végén találkozunk!

Scroll to Top